3D modellen laten printen Sinds kort is het bij ons mogelijk om 3D-objecten te laten printen. Naast kunstobjecten kunnen wij ook andere functionele modellen maken. Denk hierbij aan prototypes, samples, mock-ups, spectaculars, bustes, spuitgietmallen (voor grotere series), (new) product blow-ups, components, give-aways, doosletters voor lichtreclame of bijvoorbeeld interieurobjecten. Wat is een 3D-print? Een 3D-object kan op verschillende manieren geprint worden. Wij gebruiken (PLA) filament, een kunststof draad voor het printen van 3D-modellen. Het filament komt via een spoel in de printkop terecht. In de printkop wordt het filament gesmolten en laagje voor laagje opgestapeld tot het juiste object ontstaat. Overigens is ons filament volledig recyclebaar. Ons (PLA) filament bestaat namelijk uit groene hernieuwbare bronnen die polymelkzuur creëren. Hoe ontstaat mijn ontwerp? Wij kunnen u van A tot Z in dit proces begeleiden. Het begint uiteraard met een idee. Vanuit dat idee ontstaat een ontwerp (design). Het is ook mogelijk om bestaande objecten door te vergroten naar de gewenste maat. Na accoord slicen wij het ontwerp met een speciaal 3D-programma die gekoppeld is met de printer. Na het printen is de laatste stap: ‘finishen’. Eigenlijk is dit finetunen van het object. Wij printen in een uni-kleur. Voor sommige objecten is dat prima, andere items moeten full colour realistisch zijn. Onze opties voor het afwerken: ongekleurd, airbrushen, wrappen of spuiten. Hoe snel heb ik mijn 3D-print? De snelheid van printen is afhankelijk van de complexiteit van het object. De snelheid wordt ook bepaald door de dikte van de laagjes van het filament. Daarom is het ontwerp de belangrijkste stap. Hoe dunner de laagjes hoe sneller het object ontstaat. Heeft de ontwerper toch gekozen om dikkere laagjes te printen omdat het ontwerp daardoor een betere kwaliteit heeft? Geen probleem. Onze printer print 24/7.
Expositie 100-jarig bestaan NLDigital
Expositie 100-jarig bestaan NLDigital
Een ruimtelijke tijdlijn om het 100-jarig bestaan van NLDigital te vieren.
NLDigital werd in 1922 opgericht als de VIFKA, een vereniging voor de opkomende branche van kantoormachines. Met het design van STUDIO &Lotte hebben we de geschiedenis van NLDigital visueel gemaakt. Je loopt letterlijk langs twaalf hoogtepunten uit de geschiedenis. Van de typemachine tot de eerste computer voor thuis, naar de ontwikkeling van het internet en de evolutie van de mobiele telefoon. Deze ontwikkeling is te zien in de efficiency tentoonstelling.
Tijdens een ontwerp van een tentoonstelling kun je met behulp van diverse soorten signing laten zien wat je wilt uitstralen. Uiteraard werkt een presentatie beter met de juiste signing. Bij exposities of tentoonstellingen is (net zoals bij evenementen) bewegwijzering een onmisbaar onderdeel. Raamstickers of snijteksten, vloerstickers, navigatiebordjes en muurvisuals. Dit zijn allemaal onderdelen die het mogelijk hebben gemaakt om het ontwerp van deze expositie te realiseren.